Skip to main content

Kontinuitet promena poslovnog okruženja generiše konstantan osećaj krize što uslovljava smanjenje prostora za potencijalne greške u strateškim odlukama koje mogu biti kobne za rast i razvoj preduzeća.

Da bi se donosile ispravne poslovne odluke menadžment svake uspešne kompanije mora da poseduje tačne i validne informacije ne samo iz svog sistema već i iz makro okruženja i od direktne konkurencije sa kojom deli deo „tržišnog kolača“.

Ukoliko informacija nema, kasne ili nisu adekvatne, tada se rizici upravljanja multiplikuju i mogućnost pogrešnih poteza se drastično uvećava, što je za vlasnike kapitala noćna mora i predstavlja neprihvatljiv scenario.

Naša usluga, Poslovno – obaveštajna delatnost u ovom segmentu obuhvata:

  • Konkurentsko izviđanja i procena tržišnih kretanja;
  • Identifikovanje konkurentskih ciljeva i strategija;
  • Analiza rizika tržišnog širenja i preporuke za nove lokacije poslovne lokacije;
  • Transformacije i obrada podataka u konačan proizvod obaveštajne aktivnosti;
  • Business intelligence BI;
  • Procena uticaja zakonodavstva, navika stanovništva i lokalnih rizika na nove investicije i proizvode;
  • Istraživanje tržišta.

Poslovna špijunaža kao savremena opasnost visoko je kotirana u svim procenama rizika multinacionalnih kompanija i svakodnavno se menjaju oblici njenog ispoljavanja, a najosetljivija mesta su IT i komunikacioni sistemi, elektronska i pisana komunikacija, insajderski napadi i subverzivne delatnosti dela menadžmenta.

Nažalost, na našem podneblju se za razliku od naprednih država, odliv značajnih podataka i informacija još uvek ne smatra ozbiljnim problemom, a šteta nastala u tim incidentima se površno analizira bez sistemskog odgovora na ostvarenu pretnju.

Absolut Support vrši bezbednosne analize trenutnog stanja Vašeg poslovnog sistema i daje stručne izveštaje da li ste meta sajber napada ili industrijske špijunaže, gde su zabeleženi odlivi podataka o Vašim klijentima, zaposlenim, poslovnim ponudama i strategijama. Takođe, po utvrđivanju stanja spremni smo da damo najbolje predloge, preporuke i rešenja u cilju operativno-taktičke zaštite ključnih tačaka sistema, jačanja Vaših odbrambenih mehanizama i podizanja bezbednosne kulture u celini.

4.8/5 - (5 votes)